Ur en censurerad dagbok

Bara för att jag känner mig så oerhört generös ska jag ge er en glimt (som balint hade sagt) av min Egyptenresa. Följande material är exklusivt uttraget från min dagbok, dock med viss censur. :P.

Måndag 
Dageb började med att väckarklockan ringde på 04.50, alltid kul att gå upp med tuppen. Efter en dusch och lite snabbfrukost kom David med mor sin och plockade upp mig. Skulle egentligen sovit hos han, men efter lite för mkt vin och tobak dagen innan blev det att sova hemma. Väl på Arlanda drack vi kaffe, för att vakna, man vill inte somna vid in checkning. Planet var lite B, visades ingen film. Det var en lång flygresa, speciellt med tanke på att vi satt längst bak med en familj av utländska härkomst och massor av barn framför oss. Denna familj var inte tyst en minut, barnen lekte någon form av kull medan föräldrarna desperat försökte fånga dem. Dessutom måste ju alla gå på toa hela tiden och vi råkade sitta mitt i toakön. Bahh på den!!!
På Hurghadas flygplats fick vi nya visum, de vi hade var tydligen av för tunnt papper. Sedan blev det transferbuss, alltid lika kul. Vårt hotell låg ungefär 20min från flygplatsen och var ett av fem hotell i komplexet. Jag anser att vårat var finast medan David tyckte jag drog lite för tidiga slutsatser, hade trots allt endast sett vårat. Middagen var god, tyckte i alla fall jag. David var dock orolig denna dag över våran "säkerthetsbox", batterilampan blinkade. Han frågade säkert 3 ggr innan de kom någon för att byta det. Lite kul!!! 

Tisdag
Soligt och jätte varmt väder...
Värmen bedöms genom att säga att efter 2min solning var man blöttare än havet. Dagen spenderades i solen och i vattnet, självklart havet. David jämförde fiskarna med Thailand, här var de större fast färre. Vi blev även påhoppade av en försäljare som sålde utflyckter, självklart hoppade vi på. Eftermiddagen spenderades genom ett försök att hitta chips. Efter säkert 2 timmar insåg vi att vi måste gå ut ur hotellkomplexet för att hitta en mataffär, smart. I affären inhandlades 2st chipspåsar. På kvällen letade vi sisha, vattenpipa. Vi frågade en kille om vart vi kunde röka, då frågade han om vi ville ha en vanlig eller en speciell. Vi tog vanlig!!! Dock smakade de inte så mkt mest kol, typiskt. Notis: vi drack te oxå, mitt var ingefära, snacka starkt!

Onsdag
Varmt men blåsigt, skönt :)
Idag var jag kruka, badade inte en ända gång, nästan lite stolt faktiskt. Solen stekte bra idag och påtal om stekning besökte vi apoteket idag. David behövde aloe vera till hans axlar. Vi försökte även göra oss en drink, så kallad after sun, på vår terrass med spriten som ingick. Den gick inte drinka så det blev vanlig cola och chips. (Här är vi nykterister!!!) Vi var hungriga på kväll, ja hungriga efter mat, så vi hängde på låset till resturangen. Jag gjorde en upptäckt, pumpa är gott. Efter pumpan blev det att köpa pringles och choklad. Kvällen spenderades på vår terrass med chips (haha ja vi gillar potatis och fett). Vi försökte även att urskilja vilken sorts musik som spelades. Det spelades nämligen säkert 4 olika sorters musik samtidigt, vilket gav en mix av pop, rock och klassisk med en touch av "negerdunk". Detta fenomen har jag valt att kalla klassisk neger rockpop, mkt spännande.

Torsdag
Varmt soligt och blåsigt
Dagen började 07.00 då väckarklockan ringde, vi ska på utflyckt, snorkelutflyckt. Båten vi åkte med var stor och fin. Utrusningen kunde man inte direkt hänga i julgranen. Mitt cyklop var gjort för en 5åring vilket resulterade i läckage och det var ungefär samma visa med min snorkel. Simfötterna var bra och rosa. Maten och personalen var ungefär likvärdig, god men lite tjatig. Vi fick se en stor färggrann fisk på säket 1-2m :). Vi fick även stiga iland på en grymt fin ö, Giftun Island eller Paradis önsom den också kallades. Namnet är inte helt taget ur luften om man säger så. Vit sand, turkost vatten, vad mer kan man begära?
Dagen avslutades med att David fick solsting och att jag överdoserade linfrön, väldigt nyttigt. Just det får inet glömma att vi blev pålurade en dvd film bestående av tre skivor från mannen som filmade hela resan. (Bara säga till om ni vill se den, är sisidär 3min vi och 2tim och 50min ryssar)

Fredag
Samma visa på vädret, dvs soligt och blåsigt.
Idag har vi mått sisodär, jag svimma och David hade ont i magen, inte lätt o vara turist inte. Så helt naturligt spenderades eftermiddagen med suduko i skuggan.
På kvällen åkte vi till Down town via en taxi receptionen fixade. Chauffören var totalt galen, speciellt på vägen hem. Var lite av en nära döden upplevelse. Snubben körde i drygt 140km/h, pratade i mobilen, hade ingen bakspegel och visste inte vad döda vinkeln var, men hem kom vi. I Down town åt vi på Mcdonalds, menyerna var sjukt stora, större än i USA. Pommesen var nog det sjukaste jag sett. Vi fickade även på Costa, David tog en stor kaffe latte. Den var stor!!! Koppen hade liksom två öron, såg mer ut som en soppskål :P. Kvällen i staden avslutades i chaufförens vänns butik. Där inhandlades en alladinlamp till mig (yes jag har en egen ande) och en staty till David. 

Lördag
Vädret samma
Solat, badat och snorklat! Jag har även varit duktig och turistig och kört aquaaerobic med ett 10-tal ryssar, på ryska. Det var nästan läskigare än att åka bil med den galna chauffören. Men leka tåg fick vi :). Dagens aftersun var suduko, cola och choklad. På kvällen blev jag utmanad i minigolf, tio minuters ryggkli stog på spel. Tyvärr förlorade jag, men det var med en ytterst lite marginal. Efter maten skulle vi ta en drink, vilket vi gjorde men bartender sa till oss att om någon frågade vad vi drack skulle vi säga fanta, skumt. Det hela slutade i alla fall med att bartendern förmodligen blev sparkad och att hotellchefen bjöd oss på en drink på stället mitt emot. Den ny bartender var söt, hade ett enormt underbett, kunde luta glas på en servett och blanda den vidrigaste och starkaste drinken ever. Jag fick även en blomma av underbettet, rosa och fin. Just det han tände eld på lite sprit också som han hällde ut över bordet, sjukt coolt. 

Söndag
Samma visa med vädret
Pressning och badning på schemat. Köpte även pringels, måste ju fira sista dagen.
På eftermiddagen blev det underhållning i form av en fakir, knatte disco, magdans och kobrashow. Knatte discot var massa småbarn som hoppade runt till lite musik. Efter dem kom de in en snubbe i klänning som snurrade runt runt i tio minuter, och jag som klagar på att man blir yrr av balen. Sedan ytterligare en snubbe som lade sig på glas till följd av en annan som lekte med elden. Sedan kom skräcken. En man med fyra kobror, levande. Läskigt, uschan men samtidigt lite fascinerande. Avslutandet var magdans. Vi blev uppbjudna att joina, men kännde oss lite för svenska, dvs muppiga och steg av scenen. Inget shakande offentlige här inte. (Tror dock att David var lite sugen)

Sammanfattningsvis kan man säga att resan har varit underbar, trots att 95% av alla gäster på vårt hotell var ryssar...