I <3 eco

Jag var och storhandlade mat idag och kom fram till en rad saker om mig själv. 
1. Jag är för ärlig
2. Jag är lättlurad
3. Jag är svår att lura
 
Nu tänker ni, nu säger hon emot sig själv i punkt 2 och punkt 3 men icke, jag menar olika saker, men först varför jag är för ärlig. Gick som sagt och handlade och jag använder mig av scanner, dvs jag läser av streckoderna direkt och packar således mina matkassar varefter jag handlar. Nu var det som så att jag skulle köpa nya sodastreamflaskor och jag hittade bara ett tvåpack, behövde ju bara en, men i alla fall så la jag den åt sidan och tänkte jag scannar den sen.  Sedan hittade jag såklart aldrig bara en utan tänkte får ta det där duopaket ändå. Så slog det mig, ska jag strunta i att scanna dessa? Jag sparar ju massa, sen blev jag typ arg på mig själv för att jag tänkte så och scannade direkt. Samma sak med citronen, den gick inte väga utan hade bara en streckkod där de låg. Vilket jag insåg när jag inte kunde väga den och var därför tvungen att säga till om citronen för 5kr. Jag kan ju inte "snatta" citroner inte. Aja i vilket fall som helst så antar jag att världen skulle vara lite bättre om alla vore som jag i det avseendet :). 
 
Den andra punkten då. Jo jag har ju fått för mig att köpa mer ekologiskt och kom på mig själv handla typ allt ekologiskt just för att jag gillar deras logga. Fanns det en produkt där nedanstånde logga fanns var jag tvungen att köpa den. Jag känner mig som en så otroligt bra människa när jag gör dessa aktiva val. Är jag lättlurad? 
 
Sen för att runda av är jag faktiskt inte så lätt att lura. Alla mataffärer kör ju med typ: 2 för 30, 3 för 100 osv. Tänkte idag att då köper jag 2 för 30 men så kostade en 17 så jag sparar alltså 4 kr och då blev jag sur på det snikna erbjudandet att jag i ren protest köpte ett annat märke på min yoghurt. 
 
Aja vet inte riktigt vad jag skulle komma fram till utan kanske mest egentligen ville fly mitt statistikpluggande... 
 
//Maria